Get Adobe Flash player
Росія забрла у кримчан можливість обирати
Кримчан позбавили права обирати собі голів міст.

Прямих виборів мерів у Криму не буде – голів міських і сільських рад будуть обирати зі свого числа самі депутати, і тільки в селах глава ради одночасно є керівником виконавчого органу.

У міських муніципалітетах адміністрацію очолить призначений за контрактом керівник. Його кандидатуру має затвердити комісія в складі депутатів місцевої ради й представників Совміну.

Також скасовані районні державні адміністрації. Районні ради будуть формуватися з голів і депутатів сільрад, а адміністрацію району також очолить керівник за контрактом.

Як заявив у кулуарах нелегітимної Держради самопроголошений спікер парламенту Володимир Константинов, така реформа спрямована на підвищення контролю над мерами з боку місцевої громади й боротьбу з корупцією.

"Ми вважаємо, що цей закон спрацює позитивно тому, що попередня норма закону й стан справ, звичайно, мали дуже великі негативні сторони. Найголовніше – це високий рівень корумпованості й непідконтрольності мерів, обраних всенародним голосуванням", - сказав він.

"Для того, щоб зміцнити контроль громад муніципальних утворень за діями влади, запропоновано провести реформу місцевого самоврядування. На мій погляд, вона більш ефективна, дозволить впливати на ті процеси, які відбувают

Росія забрла у кримчан можливість обирати



Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Додати коментар
Ваше Им'я:
Ваш E-Mail: (не обов'язково)
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: