Росія відкрила кримінальну справу проти Міністра внутрішних справ України
Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського. Їх підозрюють в організації вбивств, застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни, викраденні людей, а також в перешкоджання законній діяльності журналістів. Про це йдеться в повідомленні офіційного представника СК Володимира Маркіна, опублікованому на сайті відомства.

Слідство вважає, що з 12 квітня цього року Аваков разом з Коломойським та іншими вищими керівниками Міноборони України організували і керували військовою операцією, спрямованою на вбивство цивільних осіб. У ній беруть участь військовослужбовці збройних сил країни, члени Нацгвардії і «Правого сектору», а також бійці батальйону спецазначенія «Дніпро» МВС України, створеного і фінансованого Коломойським.

У заяві Слідчого комітету, зокрема, зазначається, що в ході силової операції, що проходить на південному сході країни, «вбито більше 100 цивільних осіб, включаючи громадян Російської Федерації - журналістів Корнелюка, Волошина і правозахисника Миронова». Слідство також вважає, що викрадення журналістів «Зірки» Андрія Сушенкова і Антон Малишева було організовано з відома Авакова і Коломойського.

Росія відкрила кримінальну справу проти Міністра внутрішних справ України



Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Додати коментар
Ваше Им'я:
Ваш E-Mail: (не обов'язково)
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: