Get Adobe Flash player
Народний депутат фракції «УДАР», голова комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний звернувся до голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з тим, аби до порядку денного засідання парламенту 16 вересня був включений законопроект, який дозволить полегшити роботу благодійних організацій та волонтерів.

«Законопроект «Про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності)» дозволить, зокрема, полегшити роботу волонтерів в умовах, коли допомогу необхідно надавати терміново», – зазначив Палатний.

За даними Українського форуму благодійників, на сьогодні статус волонтерських організацій отримали лише 18 організацій. Всі волонтери, які сьогодні надають допомогу біженцям та постраждалим у наслідок військових дій на Сході України, надають допомогу не уклавши договори.

Волонтери зазначають, що без внесення змін до закону «Про волонтерську діяльність» розвиток благодійницького та волонтерського руху в Україні буде гальмуватися, а чинні норми ідуть у розріз з міжнародною практикою волонтерства, і, по суті, українські волонтери зараз працюють поза рамками правового поля.

«До нас звернулися волонтери щодо законодавчого врегулювання необхідних норм, законопроект був розглянутий на засіданні комітету ВР з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму і рекомендований до ухвалення у першому читанні за основу. 16 вересня народні депутати мають проголосувати зміни до закону про волонтерську діяльність», – наголосив голова комітету Артур Палатний.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Палатний звернувся до голови Верховної Ради з тим, аби 16 вересня парламент ухвалив зміни до закону про волонтерську діяльність

Вчора, 14:17
Переглядів: 83
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player