Get Adobe Flash player


Оскільки напруга між Москвою і Заходом продовжує зростати, Росія оголосила про план реорганізації своїх збройних сил вартістю в $60 мільярдів.

Росія пояснює такий крок загрозою ракетно-авіаційних ударів НАТО, пише The Times.

"Під єдиним керівництвом будуть об'єднані авіація, війська протиповітряної і протиракетної оборони, космічні сили та засоби Збройних сил", - заявив днями міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

За його словами, формування нових аерокосмічних сил було викликано зростаючою важливістю повітряних і космічних компонентів у сучасній війні.

Державне російське телебачення оголосило, що війська будуть захищати Росію "від будь-яких типів атак з повітря або космосу і швидко на них відповідати".

Повітряно-космічні війська будуть озброєні ракетами С-400 класу "земля-повітря", які здатні знищувати балістичні ракети і літаки в радіусі 400 кілометрів.
Також вони отримають нові ракети С-500, здатні збивати міжконтинентальні ракети на краю земної атмосфери.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що в 2015 році Росія поповнить свої ядерні сили 40 новими міжконтинентальними балістичними ракетами.
Як повідомлялося, адміністрація США розглядає можливість розміщення в Європі ракет наземного базування у відповідь на допущені порушення Росією Договору про ракети середньої і меншої дальності (РСМД).

Велика Британія вже заявила, що може розмістити на своїй території американські ядерні ракети на тлі підвищеної напруженості у відносинах з Росією.

Get Adobe Flash player

Росія оголосила реорганізацію збройних сил вартістю $60 млрд

5-08-2015, 18:11
Переглядів: 144
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player