Get Adobe Flash player
Федорук вже почав агітувати в Чернівцях
5 травня в Чернівцях з візитом перебували народні депутати-мажоритарники від Чернівецької області, члени фракції ВО «Батьківщина» Микола Федорук та Олександр Фищук.

Під час прес-конференції для місцевих ЗМІ, народний депутат Микола Федорук агітував за кандидата на посаду Чернівецького міського голову Олексія Каспрука:
Є достойні кандидати (на посаду Чернівецького міського голови, - ОПОРА), - сказав . Я не буду скривати. Я підтримував, підтримую і буду підтримувати на цих виборах Олексія Каспрука (кандидата на посаду мера Чернівців від міської парторганізації ВО «Батьківщина», - ОПОРА), якого вважаю найбільш підготовленою людиною, яка може обійняти цей пост, яка має досвід роботи в опозиції, а це дуже непроста робота, повірте, який має досвід управлінський, який має досвід керівництва підприємством… Щоб не казали його недруги, він сьогодні найбільш підготовлений. Зі свого боку я зроблю все можливе для того, щоб допомогти йому в разі, якщо громада довірить йому.



На запитання спостерігача Громадянської мережі ОПОРА щодо того, чи є візит народних депутатів робочим, вони відповіли, що так. На уточнення, чи є це робочим часом зараз, Микола Федорук сказав:
У нас завжди робочий час.

На уточнення спостерігача ОПОРИ щодо того, чи усвідомлює він, що народний депутат в робочий час агітує за Олексія Каспрука, той відповів:
Чому ви так? От зараз обідня перерва можливо. Я буду агітувати за Каспрука і в позаробочий час.



Також в особистій бесіді з помічником нардепа Миколи Федорука той теж казав про якусь обідню перерву. На запитання – коли ж перерва саме, зауважили, що з 12:00 по 13:00 (якраз в час, коли відбувалася прес-конференція). На запитання щодо визначення часових рамок обідньої перерви, помічник сказав, що народний депутат собі сам її визначає.

Пізніше, відповідаючи на інші запитання журналістів, народний депутат Микола Федорук кілька разів наголосив, що він не агітував за Олексія Каспрука, а просто відповів на запитання, хто є гідний з претендентів на посаду Чернівецького міського голови.

Згідно закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів»: Передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.

Громадянська мережа ОПОРА вкотре наголошує, що відповідно до ст. 53 закону України про місцеві вибори, участь у передвиборній агітації забороняється органам державної влади, органам влади Автономної Республіки Крим, органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, у робочий час посадовим та службовим особам органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати чи кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови.

Ще вчора, 4 травня, ОПОРА подала інформаційний запит до Верховної Ради щодо отримання інформацію про те, чи є візит народних депутатів Миколи Федорука та Олександра Фищука робочим, і за які кошти він здійснювався.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Федорук вже почав агітувати в Чернівцях

5-05-2014, 15:30
Переглядів: 172
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player