Get Adobe Flash player
В Криму нападають на українські церкви
1 червня 2014 р. о 8 годині ранку в с. Перевальне у Криму до храму Покрова Пресвятої Богородиці УПЦ Київського Патріархату, виламавши двері, вдерлася група озброєних осіб кримінальної зовнішності, які була наряджені, як козаки. Вони потрощили внутрішнє облаштування храму та зайняли його, не допустивши настоятеля протоієрея Івана Катькала до звершення служби. Коли прибув священик, погромники з лайкою напали на нього, розбили автомобіль. На захист свого пастиря виступили парафіяни, які також постраждали від побиття нападниками. Зокрема побої отримала вагітна жінка та дочка отця Івана, хвора на церебральний параліч.

На всі звернення до російської поліції в Криму спочатку не було жодної відповіді. Лише через три години прибули поліцейські, які, однак, стали на сторону нападаючих. Як бандити-«козаки», так і поліцейські пояснювали свої дії тим, що «Київський Патріархат веде антиросійську діяльність і таким не місце у російському Криму».

На звернення керуючого єпархією архієпископа Клімента російська влада Криму досі не відреагувала.

Очевидно, що напад на Покровський храм у с. Перевальне є спланованою акцією. Адже напередодні, у суботу ввечері, до отця Івана Катькала додому приїздив священик Московського Патріархату і вимагав добровільно «звільнити» храм, заявивши: «це твої останні дні в Криму».

Також за останні дні у Криму безслідно зникли три активісти української громади. Всі ці події викликають велике занепокоєння і побоювання, що невдовзі подібні погроми та захоплення можуть статися й у інших кримських храмах УПЦ КП.

У зв’язку з цим Прес-центр Київської Патріархії висловлює рішучий протест проти насильницьких дій, вчинених проти храму, духовенства і віруючих Київського Патріархату в с. Перевальне, АР Крим. Ми вимагаємо від російської влади в Криму покласти край утискам православних українських віруючих, а відповідальних осіб з числа нападників та поліцейських, які їм сприяють, притягнути до відповідальності.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

В Криму нападають на українські церкви

1-06-2014, 13:24
Переглядів: 386
Коментарів: 1
Версія для друку
Loading...
Коментарі (1)
пистон 1 червня 2014 14:21
Ликвидировать вражеский патриархат (московский) в пользу киевского. Всех служителей церкви бывшего московского патриархата обязать подписать декларацию лаялности украинской церкви. Отказавшихся - департировать в Рассию и точка!
Цитировать          1
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player