В Україні продовжують боротись з радянською символікою

0
В Україні продовжують боротись з радянською символікою

До Міністерства культури України звернувся нардеп Олександр Бригинець проханням провести експертизу щита монументальної скульптури «Батьківщина-мати» та зробити висновки щодо можливості заміни радянської символіки на ньому на герб України – тризуб.

«Нагадаю, що в грудні 2013 року я почав вимагати від тодішнього голови ВР Володимира Рибака прибрати символ радянської доби зі шпиля на куполі Верховної Ради. І хоча він відмовлявся здійснити подібний вчинок, мотивуючи це тим, що «демонтаж радянської зірки зі шпиля на куполі будівлі Верховної Ради України може відбутися лише після його зношеності або після отримання відповідного погодження профільних інстанцій», її таки зрізали», — наголосив О.Бригинець.

«Впевнений, що і цього разу ми знайдемо спосіб, як зняти з Батьківщини-матері символіку Радянського Союзу. Навіть, якщо цей процес виявиться задорогий, я думаю, що громада заради такої справи назбирає на це гроші», — вважає О.Бригинець.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

  1. Вопрос, а зачем и кому это надо? Больше делать что ли нечего? Экономику поднимать надо, а не звёздочки выковыривать.

  2. Моё мнение,надо поменять цвета флага местами и мать должна быть не с мечом а с рушником…….

  3. ДА вы посмотрите на этого инициатора у него на лбу просвечивается одна извилина, и та прямая.Это чудо в своей жизни ничего не построило, гвоздя не забило, а ломать-крушить — уговаривать не надо!

  4. Брининец совсем потерял ум насчет советской символики. Он на минуточку забыл, что при советской власти жили его родные, какое-то время он жил сам. Получил образование. Вот уж настоящий манкурт не помнящий родства. Памятник поставлен в память тех историчемких событий той эпохи. По Бригинйу следует модернизировать шевченковскую хатй, убрав солому ипокрыв ее современным профилем. И вообще он скоро предложит не выпускатькраску красного цвета, так как это символ коммунистов.

  5. Цей пам"ятник стосується війни, а тоді була інша символіка. І ставили його в радянські часи. Міняти символіку тут не варто, не кажучи вже про те, що дико буде виглядати тризуб, а внизу — солдати Вітчизняної війни (хоча пам"ятник дійсно дивиться на СХІД, а не на Захід, звідки прийшли німці). До того ж, ця заміна — великі гроші. Я би краще порадив залишити пам"ятник таким, який він є. Якщо Бригінцю хочеться зробити щось корисне, то можна нагадати, що в Києві, наприклад, немає пам"ятника Гетьману Скоропадському. Немає пам"ятника Олегу Ольжичу (в цьому році 70 років з дня його загибелі в Заксенгаузені), іншим видатним українцям. Є що робити. А те, що зробили до нас, має залишатися. В Німеччині стоять пам"ятники загиблим у всіх війнах, незалежно від того, на якому боці і за який режим вони воювали. Це правильно. Чесні солдати заслуговують на пам"ять і пам"ятники.

  6. Я упевнений, що держава (громада) повинна чітко усвідомити для себе ПРІОРИТЕТИ, які слід впроваджувати (те, без чого Україна приречена на кризу). Всі зусилля і державних структур, і (що нйголовніше) НАРОДУ слід спрямувати на цих напрямках. А такі речі, як СИМВОЛІКА, МОВА на цей критичний період будуть лише РОЗПОРОШУВАТИ загальну енергію і не сприятимуть виходу України з прірви, куди її штовхає східний "дружній" сусід

  7. Владі нема звідки красти після яника, от і видумують "корисні справи", з фінансування котрих будуть відмивати грошики собі в карман.

  8. Пропоную Брехунцю це зробити за власні кошти, а не за кошти громади. Кошти громади зараз необхідні на більш нагайні потреби!

  9. Глупо. Войну выиграл СССР, это история и не стоит ее переписывать. Тем более, когда сама Украина воевала на обеих сторонах…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ