Get Adobe Flash player
В України є докази поставки новітнього російського зброї бойовикам на сході України.

Про це у вівторок на прес-конференції розповів керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Під час захоплення у бойовиків озброєння, складів, арсеналів і так далі знаходилися реактивні вогнемети... СГД випуску 2000 року і пізніше", - сказав Тимчук.

"Враховуючи, що снайперські гвинтівки Драгунова Україною не закуповувалися у Росії і могли потрапити тільки нелегально на територію Донбасу. Приціли до снайперських гвинтівок... теж Україною ніколи не закуповувалися і в збройних силах України їх не було", - додав він.

За словами Тимчука, Росія продовжує поставляти терористам серйозне озброєння.

"Залишається відкритим питання, звідки у бойовиків на озброєнні Стріла-10М, і ті ж зенітно-ракетні комплекси "Буки", хоча терористи, як відомо, заперечують їх наявність", - сказав Тимчук.

"На кінець травня-початок червня у бойовиків були ПЗРК новітнього зразка. Ми констатували в червні застосування комплексу "Верба"- це новітній російський ПЗРК. На початок червня він тільки почав йти на озброєння в одну з військових частин на території Росії, на експорт не йшов", - розповів Тимчук.

"Ми отримали попередню інформацію про те, що в Слов'янську з'явився цей комплекс. Буквально через пару днів був факт збиття ним військово-транспортного літака в небі над Слов'янськом", - зазначив він.

За його словами, по висоті (4 тисячі 50 метрів) на якій був збитий літак, було зрозуміло, що це ПЗРК не з того комплекту, який може бути збройних сил України, або викрадався, чи старого зразка з російських арсеналів", - зазначив Тимчук.

Також він нагадав, що 6 червня біля КП Маринівка було зафіксовано ще один доказ отримання бойовиками ПЗРК безпосередньо з території Росії.

"На позиціях, залишених терористами, були виявлені упаковки від ПЗР. В упаковках ракет були пакувальні листи, які датувалися 12 квітня 2014 (остання перевірка проводилася) і стояла печатка військової частини в Єйську", - додав він.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Росія озброює бойовиків краще, ніж власну армію

unnamed
5-08-2014, 13:14
Переглядів: 103
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player