Get Adobe Flash player
Батальйон «Шахтарськ» розповів про бої під Іловайськом (Донецька область).

Що сталося під Іловайськом. Сьогодні нас в черговий раз кинули в саме пекло. Кинули на укріп-район терористів в Іловайську, який вони зводили місяцями. Цей укріп-район представляє собою ланцюг ДОТів, вилитих з армованого бетону на відстані 400-500 метрів один від одного, з'єднаних між собою підземними ходами. Це та перепона, про яку ми перечіплюємося вже тиждень.

Нас разом із суміжниками направили через поле соняшників прямо на ДОТи, в супровід дали 2 БМП, одна з яких заглохла, у другої заклинило зброю. У терористів працювали снайпера. І да нам сьогодні пощастило, що професіонал серед них був тільки один, і тільки у нього одного було серйозне зброя 12+. Це на його руках кров убитих і поранених в сьогоднішньому бою. Решта стріляли відверто погано, що дозволило нашим снайперам і снайперам суміжників відпрацювати.

В ході бою терористи вирішили брати нас в кільце, враховуючи наше розташування, коли ми у них як на долоні і явну їх перевагу в техніці і броні, які вони стягнули до Іловайськ, було прийнято рішення відступати, виходячи з оточення. Група з 25 бійців скоїла обманний маневр, відволікаючи уваги на себе. В результаті чого відкрилося вікно, через яке ми із суміжниками змогли відійти.

Вдалий чи сьогодні день? Ні. Ми втратили убитих і у нас поранені, а ДОТи і нині там. Без серйозної вогневої підтримки штурмувати Іловайськ ми будемо довго.

Давайте всі почнуть просто говорити правду. Іловайськ це фортеця, яку взяти складно. Саме ту частину, яка цікава терористам як транспортна розв'язка, як склади їх зброї. Давайте не кричати про великі перемоги і звершення завчасно.

Давайте просто розробляти тактично грамотні операції і виконувати їх.

Давайте всі просто будуть чекати звітів батальйонів, нехай скупих, а не чекати розважальних картинок з поля бою.

Кожна така картинка - це чиясь неуважність, це чиєсь поранення, чиясь смерть.

Слава Україні!
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

"Нас кинули в саме пекло",- боєць АТО

21-08-2014, 10:12
Переглядів: 2740
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player