Get Adobe Flash player
Ситуація на сході України залишається напруженою. Українські військові відбивають вторгнення росіян у Приазов'ї.

Не припиняються бої поблизу Маріуполя та Новоазовська.

Стрілянина триває також і на Луганщині. Більш докладно - наші кореспонденти.

Новоазовськ - під прицілом бойовиків. Місто з території Росії обстрілюють з "ГРАДів".

Один зі снарядів напередодні влучив у корпус центральної лікарні - постраждала жінка-медик. Вона отримала осколкове поранення.

Українські силовики відступати не збираються, кажуть - оборонятимуть Новоазовськ, поки існуватиме загроза.

Степан Головко, представник батальйону "Азов":
- Ворог, який зайшов у Новоазовськ зі стороні Росії, він відкинувся на північ, але ми готуємося до оборони, бо територію України він не залишив ".
Кілька одиниць ворожої бронетехніки - під Новоазовськом - добровольчим батальйонам вдалося знищити. Як кажуть бійці антитерористичних сил, це були солдати регулярної армії Російської федерації. Жителі Маріуполя збентежені ситуацією - у магазинах миттєво розкупили продукти, на заправках - пальне. Багато хто вивіз з міста сім"ї.

Роман, житель Маріуполя:
- Більша частина маріупольців кинулася на автозаправки виїжджати куди-небудь з міста. Порожні полки, вчора був ажіотаж, панічні настрій, люди боялися, що прийде таке ж положення, як у Донецьку.

Загроза бойових дій - згуртувала людей. Патріотично налаштовані городяни одразу вирішили сформувати роту територіальної оборони. Вже є добровольці та перша партія амуніції.

Дмитро, житель Маріуполя:
- Людей дуже багато і волонтери, не лише Маріуполя відгукнулися в допомозі і сьогодні ми вже привезли 75 бронежилетів з Києва хочеш миру, готуйся до війни.

Не припиняються терористичні атаки і у звільнених містах Луганщини. Бойовики стріляють з "Градів" по блокпосту біля селища Фащівка. А також по позиціях військових у Дебальцевому.

На дорогах багато згорілих машин, зруйновані заправки та підірвані мости. В Іловайську в одному з боїв загинув командир батальйону "Херсон". Його бійців під опіку взяли спецназівці Донбасу.

Утім, військовим непереливки, вони в оточенні терористів. Як і бійці зведеної роти 93-ї та 17-ї бригад збройних сил України.

Батальйону "Київська Русь" - у зону АТО волонтери привезли бронежилети, ліки та їжу. За власним проектом зібрали їм і броньовик усього за 10 днів.

Назвали "Жаба". Розганяється машина до 100 кілометрів на годину та має броню четвертого класу.

Євген Небикоко, начальник інженерної служби 11-го батальйону територіальної оборони:
- Навіть під обстрілом можна буде робити або підвезення боєприпасів, або евакуацію поранених.
Ряди спецназівців напередодні поповнили новобранці. 26 добровольців зголосилися захищати країну, не отримавши навіть повістки. Тепер хлопці служитимуть у лавах армії та у батальйоні "Київська Русь".

Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Росія наступає на позиції сил АТО (відео)

27-08-2014, 10:01
Переглядів: 5512
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player