Get Adobe Flash player
Військове протистояння в Донбасі вдасться зупинити на початку вересня, сподівається Порошенко

Президент очікує, що з наступного тижня буде продемонстрований реальний прогрес в переговорах з досягнення миру
Президент України Петро Порошенко сподівається, що військове протистояння на сході України вдасться зупинити на початку вересня.

"Ми очікуємо, що з наступного тижня буде продемонстрований реальний прогрес в переговорах з досягнення миру. Адже ми занадто близькі до точки неповернення. Кожен учасник цього конфлікту повинен розуміти відповідальність, і давайте не будемо розпалювати іскру нової війни в Європі", - сказав він на брифінгу після зустрічі з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу в суботу в Брюсселі.

Він додав, що в цьому контексті відчуває повну підтримку з боку ЄС у питанні якнайшвидшого мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

"У нас є повне розуміння, що не існує тільки військового шляху вирішення цього конфлікту. Ми пропонуємо мирний план президента України щодо врегулювання ситуації", - підкреслив глава української держави, додавши, що в цьому питанні необхідний діалог.

Президент України також поінформував, що в мирний план після дискусій з ОБСЄ та іноземними партнерами внесені деякі зміни.

"Я твердо переконаний, що імплементація мирного плану, який був запропонований і зараз після дискусій з ОБСЄ та нашими партнерами в певній мірі змінився, буде тією базою, яка зможе дуже швидко вже на початку вересня зупинити війну в Україні. Ці можливості зараз існують, але чи скористаються ними всі сторони - ми подивимося", - підкреслив Порошенко.

Якщо деескалації ситуації не відбудеться, то, на переконання глави української держави, рішення ЄС з приводу санкцій буде застосовано.

Також президент України Петро Порошенко впевений в успішності газових переговорів в форматі "Україна-Росія-ЄС".
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Прогнози Порошенка по закінченню війни на Україні

30-08-2014, 16:01
Переглядів: 313
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player