Get Adobe Flash player
Cімки можуть скоро зникнути
Найбільший оператор зв'язку Японії анонсував перший в світі пристрій аутентифікації на базі SIM-карти або, іншими словами, бездротову технологію, яка може замінити SIM-карту вашого телефону і стати вашим ідентифікатором для самих різних сервісів. На сьогоднішній день NTT Docomo Portable SIM з підтримкою Bluetooth і NFC існує у вигляді прототипу розміром з кредитну карту. У майбутньому телекомунікаційна компанія планує зменшити пристрій до розмірів переносної електроніки за типом браслетів .

Демонстрація «портативної сімки» пройшла в ході виставки мобільних технологій Mobile Asia Expo в Шанхаї. Представники NTT Docomo показали журналістам The Verge, як їх розробка допомагає смартфонам без SIM-карти здійснювати телефонні дзвінки і міняти користувача профілі одним торканням. Щоб передати телефону ідентифікатор абонента, досить доторкнутися до нього пристроєм Portable SIM. Гаджет можна використовувати для розблокування своїх персональних даних на таких мобільних пристроях, як планшетники і смартфони.

Cімки можуть скоро зникнути


Пристрій також може зберігати у своїй пам'яті облікові дані користувача і відкривати доступ до різних інтернет-сервісів. NTT Docomo планує поширити цю технологію на автомобілі та електронні дверні замки. В цілях безпеки, при розриві Bluetooth-з'єднання процес аутентифікації припиняється.

NTT Docomo запатентувала Portable SIM, боячись, що конкуренти захочуть перейняти її технологію для використання в якості альтернативи застаріваючому стандарту SIM. Враховуючи минулі війни за права на зміну формату SIM-карти , буде цікаво подивитися на подальший розвиток подій навколо цієї технології.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Cімки можуть скоро зникнути

10-06-2014, 22:13
Переглядів: 567
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player