Get Adobe Flash player
Вчені попередили про провал місії пілотованого польоту на Марс
Пілотована експедиція на Марс буде «приречена на провал», якщо NASA не змінить свої змінить методику планування польоту на Червону планету. З такою заявою, як пише The Daily Mail, виступив Національний дослідницький рада (NRC) США.

Як говориться в доповіді, підготовленій NRC, без достатнього фінансування, ясної мети і допомоги інших країн, таких як Китай, відправка астронавтів на Марс неможлива.

США, на думку експертів ради, повинні відмовитися від нинішнього підходу до підготовки експедиції, зокрема, від будівництва ракети великої вантажопідйомності, відомої як «Система космічних запусків» (SLS), а також пілотованого корабля «Оріон».

Національний дослідницький рада рекомендувала NASA вибрати один з трьох варіантів організації польоту на Марс. Всі варіанти передбачають старт з Міжнародної космічної станції. При цьому два з них мають на увазі пілотований політ на Місяць, де буде побудована база для подальшої експедиції на Марс.

Третій варіант пропонує вивести за допомогою автоматичного зонда на місячну орбіту астероїд і відправити туди експедицію. Ця місія потім повинна буде дістатися до одного з супутників Червоної планети, вийти на орбіту Марса і тільки після цього висадиться на самій планеті.

Всі три варіанти, як наголошується в доповіді, вимагають міжнародного співробітництва та партнерства з приватними фірмами. Вартість космічної програми експерти NRC не називають.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Вчені попередили про провал місії пілотованого польоту на Марс

10-06-2014, 22:06
Переглядів: 63
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player