Get Adobe Flash player
Буковинські лісівники підбили підсумки минулого року
Нещодавно в адмінприміщенні ДП «Чернівецьке лісове господарство» відбулася прес-конференція начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Ігоря Чебана, на якій було підведено підсумки роботи лісогосподарських підприємств ЧОУЛМГ за 2013 рік.

У 2013 році на землях держлісфонду відтворено лісів на площі 1987 га. З них 1258 га (тобто 63%) – природне поновлення. І це – найбільший показник по Україні. Ця методика була започаткована ще австрійцями і добре прижилася на Буковині, - повідомив начальник Чернівецького ОУЛМГ Ігор Чебан. - З метою вирощування якісного садивного матеріалу проведено посів у лісових розсадниках на площі понад 4 га. Також маємо понад 2,5 мільйона штук посадкового матеріалу для того, щоб створити лісові культури на місці зрубів та для лісорозведення на землях, непридатних для сільськогосподарських робіт. Це сприятиме збільшенню лісистості нашого краю. Ми пишаємося, що минулого року вперше за історію збудували і відновили 70 км доріг. Це - рекорд для нашої області. У середньому раніше мали 17-19 км на рік.

Минулий рік був плідним для лісової галузі в усіх напрямах. Зокрема, зросла продуктивність праці, обсяг реалізації продукції, зарплати працівників, отримано чистого прибутку 4,4 млн. грн.

У зв’язку із впровадженням системи електронного обліку деревини та раціональнішим використання ресурсів ми реалізували продукції на 241 млн. грн. Це становить 104% до минулорічного показника, а також 116% до планового показника. При цьому випустили сировинних ресурсів на 97% відповідно до минулого року, що дало можливість збільшити продуктивність праці до 105 тис. грн на одного працюючого та середньомісячну заробітну плату до 2985 грн, - інформував Ігор Чебан.

За звітний період часу деревообробними підрозділами лісгоспів власними потужностями перероблено 61,5 тис. куб. м деревини. Продукції переробки випущено майже на 30 млн. грн.

У 2013 році здано в експлуатацію кілька новобудов. ДП «Путильське лісове господарство» завершило будівництво власної адмінбудівлі. До цього часу майже 20 років підприємство працювало у приймах та платило орендну плату.

ДП «Берегометське ЛМГ» та ДП «Чернівецьке ЛГ» збудували дві нові контори лісництв. ДП «Хотинське ЛГ» провело капітальний ремонт приміщення мисливського господарства «Придністровське», на полювання до якого планують залучати не тільки місцевих мисливців, а й з усієї України і, можливо, навіть із-за кордону.

Лісогосподарські підприємства також виконали свої податкові зобов’язання. Вони перерахували 28,7 млн. грн до зведеного бюджету податків та обов’язкових платежів, у тому числі до державного бюджету - 12,4 млн. грн, до місцевого бюджету – 16,3 млн. грн. До фонду єдиного соціального внеску перераховано 32,1 млн. грн.

У цілому, як підсумував начальник Чернівецького ОУЛМГ Ігор Чебан, виконання фінансових та виробничо-фінансових планів 2013 року забезпечено на відповідному рівні.

Буковинські лісівники підбили підсумки минулого року



Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Додати коментар
Ваше Им'я:
Ваш E-Mail: (не обов'язково)
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: