Get Adobe Flash player
Чернівецький аеропорт й надалі переживає фінансову скруту.
Через борги не можуть завершити модернізацію світло-сигнальної системи, не літають літаки та не виплачуються в повному обсязі заробітні плати працівникам. Про це на брифінгу заявив секретар міської ради Ярослав Кушнірик. Також чиновник поділився враженнями та очікуваннями від співпраці з новою командою губернатора та вкотре наголосив на жорсткій економії коштів та ресурсів бюджету.

З чернівецького летовища літають лише чартерні авіарейси, а колектив підприємства все ще має проблеми з виплатою зарплатні. Загальна сума заборгованостей становить понад півтора мільйона гривень, з них 800 тисяч гривень по заробітній платі. Великі проблеми з оплатою за газ, електроенергію.

Ярослав Кушнірик, секретар міської ради: "Суть дуже проста - почнуть літати літаки, почнеться виплачуватися і заробітня плата. Поки ми не вирішили питання з польотами".

Складною залишається і ситуація із фінансуванням ремонту доріг. Як відомо, прем"єр Яценюк наголосив на необхідності жорсткої економії, тому в державі робитимуть лише частковий ямковий ремонт: "На жаль, ситуація така, що кошти, які будуть, ми їх будемо направляти на завершення тих вулиць, які вже розпочаті: в нас є три пріоритетні вулиці: провулок Ентузіастів, Боярка і Б.Хмельницького".

Серед пріоритетів - запуск найближчим часом асфальтнопереробного заводу в Чернівцях. Це, за словами Кушніри значно оптимізує роботу по ямковому ремонту вулиць та шляхів.

Ярослав Кушнірик: "І в першу чергу, будуть ремонтуватися автобусно-тролейбусні маршрути, основні магістралі, і мале-велике об"їздне кільце".

Не краща ситуація і з кадрами. Вже завтра із департаменту ЖКГ звільняються два заступники. Нагадаємо, шо після звільнення з посади директора Дмитра Сірмана департамент вже тривалий час обезголовлений. Відсутні керівники і в управлінні освіти та містобудівному департаменті: "Конкурси оголошені. Відповідно, є деякі пропозиції, буде проведено 17 квітня, тоді будемо бачити".

Також секретар очікує плідної співпраці із новою командою губернатора Ванзуряка, яку представили на недільному віче. На думку Кушнірика, головне, щоб така співпраця принесла користь місту та громаді.

Олександр Коркоіл. Телеканал "Чернівці".

Чернівецький аеропорт й надалі переживає фінансову скруту.

загрузка...


Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Додати коментар
Ваше Им'я:
Ваш E-Mail: (не обов'язково)
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: