Субота, 31 August 2013
20:36:37

Чернівецькі тролейбусники стали кращими в Україні

Чернівецьке тролейбусне управління назвали кращим підприємством електротранспорту України. Загалом в огляді–конкурсі взяли участь 28 експлуатаційних підприємств, переможців визначали за кількома критеріями. 

Зараз наше управління вважається одним з найбільш новаторських - тут працює чи не єдине в країні ремонтне управління, працівники якого підтримують життя в тролейбусах-ветеранах.    На балансі тролейбусного управління перебуває 92 одиниці транспорту, з них більшість по праву називають "ветеранами". Середній вік автопарку - 25 років, тим не менше більшість із них придатні для перевезення пасажирів. Навіть нещодавно придбані Вольво механіки, перед тим як випускати на маршрути, ретельно вивчили для подальшого техобслуговування.

Василь, бригадир цеху ТО-2 КП ЧТУ: "Ми все перебрали, своїми руками, і виїхала на дорогу. Ці всі тролейбуси обладнані двигунами внутрішнього згорання. Іноді, бачиш - стоїть тролейбус як каракатіца, і пробка. тут таке виключено. Зняв штанги, включив двигун, той крутить генератор, генератор дає 600 вольт, сів за кермо та поїхав".

У ремонтних бригадах працюють фанати своєї справи, тут не тільки досконало робираються в будові ходової частини, електриці та двигунах, а й спроможні оновити салон, подарувати "друге життя" старим сидінням. Протягом довгого часу тут працює сталий колектив, при всіх труднощах вони створили і утримують досить пристойну ремонтну базу. Кожен рік до 10 тролейбусів ремонтують капітально і випускають на лінію.Деталі до них знаходять як на заводах виробниках, так і б/у на дошках безкоштовних оголошень України.

Дмитро Сірман, директор департаменту ЖКГ міськради: "Я буваю в інших містах, столиці, в Сумах, Рівному, Тернополі, Франківську, якщо порівняти ремонтну базу, організацію праці, то вони дійсно в тролейбусному управлінні одні з кращих".

Зараз на маршрутах міста курсують 56 тролейбусів, але з початком навчального року їх буде значно більше. Серед них - відреставрований Skoda Tr-14, який обслуговує пасажирів 3-го маршруту, та найстаріший у місті Skoda TR-9, салон якого оздобили сучасними матеріалами та сидіннями, а також дещо освіжили зовнішній вигляд.

Надія Величко. Телеканал "Чернівці".

Поділитись новиною в соціальних мережах:

Залишити коментар

за допомогою соціальних мереж, або анонімно

Інші новини м.Чернівці та області за цією темою

Новини партнерів

RizVN Login



Нове в каталозі

Адвокатське об’єднання...
Назва: Адвокатське об’єднання "Юридична Компанія "ФОРТУНА"
Адреса: Головна 122-А
Веб студія Буковина.NET
Назва: Веб студія Буковина.NET
Адреса: Головна,59
ТОВ "Імперіал Груп...
Назва: ТОВ "Імперіал Груп Украіна"
Адреса: Вул. Обїзна, 12 (Західний ринок)
Центр прикладного права
Назва: Центр прикладного права
Адреса: вул. Садова, 131
Соляна шахта
Назва: Соляна шахта
Адреса: Проспект Незалежності, 109а
Детальніше

Реклама: |