Увага!Оголошено конкур на вакантну посаду директора міського департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин . Детальніше

Європарламент схвалив створення в ЄС системи банківського нагляду

комерційний банкДепутати Європарламенту затвердили рішення про створення нового наглядового відомства під егідою Європейського центробанку. Організація отримала назву Supervisory Board і приступить до роботи через рік.

 Шлях до формування в ЄС системи банківського нагляду відкрив Європарламент . У ході проведеного в четвер , 12 вересня, у Страсбурзі засідання депутати затвердили рішення про створення нового наглядового відомства , яке буде діяти під егідою Європейського центрального банку ( ЄЦБ). Відомство , що отримало назву Supervisory Board , приступить до роботи через рік , його співробітники будуть здійснювати контроль над 130 найважливішими банками єврозони , повідомляє агентство Reuters. Створюваний три роки по тому після загострення фінансової кризи апарат банківського нагляду покликаний запобігти негативному розвитку ситуації , яке може стати наслідком розорення фінансових інститутів .

Для захисту платників податків Брюссель передбачає створити загальноєвропейський фонд, в який відповідні відрахування будуть платити і самі банки. У разі банкрутства того чи іншого кредитної установи, цей фонд буде брати на себе витрати по його ліквідації. Протягом 10 років на фінансування фонду планується зібрати від 60 до 70 млрд євро. Програма, озвучена Мішелем Барньє, повинна набути чинності в 2015 році

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле ( Wolfgang Schäuble ) привітав ухвалене Європарламентом рішення. Глава Мінфіну вважає важливим , щоб країни ЄС і єврозони продовжували послідовно і рішуче просуватися по наміченому шляху і вирішувати поставлені завдання. У свою чергу голова Європейського центробанку Маріо Драгі заявив , що зроблено важливий крок на шляху до формування банківського союзу , який стане ключовим елементом економічного і валютного союзу. Створення наглядового відомства сприятиме відновленню довіри в європейському банківському секторі , підкреслив глава ЄЦБ.

Поділитись новиною в соціальних мережах:
{{#name}} {{&name}} {{&surname}} {{/name}} {{^name}} Гість {{/name}} {{date}}
{{{comment}}}
{{votes}}
{{#commentModerator}} {{/commentModerator}}
]]>
:D :) :( :0 :shock: :confused: 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow:
emoticons [b] [i] [u] [s] [url] [quote] [code] [img]
Опублікувати від імені
]]>
]]>

Новини партнерів

RizVN Login



Нове в каталозі

Меблі індивідуального...
Назва: Меблі індивідуального дизайну
Адреса: Червоноармійська,33
Авіакаси Кий Авіа
Назва: Авіакаси Кий Авіа
Адреса: Головна 128
Официальный сайт...
Назва: Официальный сайт Красноармейска Донецкой области
Адвокатське об’єднання...
Назва: Адвокатське об’єднання "Юридична Компанія "ФОРТУНА"
Адреса: Головна 122-А
Детальніше