Середа, 25 Вересеня 2013
18:23:36

Ціни на продукти харчування залишуться сталими

страна ИталияПро цінову ситуацію в регіоні, зокрема – на ринку основних соціально-значимих продовольчих товарів та нафтопродуктів, інформував сьогодні, 3 червня, під час апаратної наради завідувач сектору у Чернівецькій області Державної інспекції з контролю за цінами Денис Волощук.
 
«Впродовж січня – травня поточного року цінова ситуація на регіональному ринку основних соціально-значимих продовольчих товарів характеризувалася в основному стабільністю та відбулося зниження вартості, – зазначив Денис Волощук. – Так, хліб з борошна пшеничного І ґатунку подешевшав на 0,7%, хліб житньо-пшеничний – на 0,2%, крупа гречана та манна – на 4,9% та 4,8%, яловичина І категорії – на 3,4%, свинина – на 6,6%, м’ясо куряче – на 0,9%, яйця курячі – на 44,7%, цукор-пісок – на 6,4%, олія соняшникова – на 1,0% та сіль – на 4,6%».
 
За словами посадовця, поряд з такою тенденцією на ринку овочевої продукції станом на 31 травня у порівнянні з 15 травня 2013 року середні роздрібні ціни на овочеву продукцію в цілому підвищилися на картоплю на 10,9%, моркву – 26,9%, буряк – на 8,8% та цибулю – на 26%. «Така ситуація на овочевому ринку є сезонною і пов’язана із суттєвим скороченням запасів продукції, а тому зростанням цін при недостатній насиченості ринку продукцією нового врожаю – повідомив Денис Волощук. – Проте, слід зауважити, що темпи росту цін на овочеву продукцію на Буковині були нижчі ніж в середньому в Україні. На продовольчих ринках краю ціни на яловичину, свинину, сало, птицю, молоко, творог, олію соняшникову, яйця курячі, борошно, картоплю, моркву, буряки, цибулю та яблука є нижчими ніж середньо українські показники».
 
Щодо цінової ситуації на ринку нафтопродуктів краю посадовець повідомив, що у порівняння з 29 грудня минулого року середня ціна на бензин марки А-95 в області зросла на 0,4% і становить 10,9 гривень за літр. Також за його словами, середня ціна дизельного пального в Чернівецькій області знизилася на 0,3% та становить 9,97 гривень за літр, скраплений газ подешевшав на 11,3% і коштує 5,97 гривень за літр. a

Поділитись новиною в соціальних мережах:

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Новини партнерів

RizVN Login



Нове в каталозі

Адвокатське об’єднання...
Назва: Адвокатське об’єднання "Юридична Компанія "ФОРТУНА"
Адреса: Головна 122-А
Веб студія Буковина.NET
Назва: Веб студія Буковина.NET
Адреса: Головна,59
ТОВ "Імперіал Груп...
Назва: ТОВ "Імперіал Груп Украіна"
Адреса: Вул. Обїзна, 12 (Західний ринок)
Центр прикладного права
Назва: Центр прикладного права
Адреса: вул. Садова, 131
Соляна шахта
Назва: Соляна шахта
Адреса: Проспект Незалежності, 109а
Детальніше