Вівторок, 1 Жовтень 2013
06:43:45

Утилізаційний збір: очікуємо на зміни

З 1 вересня набрав чинності Закон про утилізаційний збір. Проте його редакція ще не є остаточною. Уже сьогодні в уряді готуються поправки до нього, які покликані усунути спірні положення Закону, урівняти різних суб'єктів автомобільної галузі та що найважливіше - покращити життя українським автолюбителям.
 
Насамперед планується переглянути суму збору. Згідно з чинною редакцією вона становить від 4700 до 30 000 гривень і залежить від класу автомобіля, його віку та об'єму двигуна. Пропонується скасувати всі коефіцієнти й установити єдину ставку - на рівні 5500 грн. Крім того, планується чітко виписати порядок використання цих коштів у бюджеті, адже екологічний податок повинен передусім сприяти збереженню довкілля.
 
Президент України Віктор Янукович наполягає на гарантіях захисту прав та економічних інтересів власників, які добровільно передають на утилізацію транспортні засоби. Зокрема, щодо відшкодування вартості утилізації транспорту. Адже наразі компенсацію передбачено лише за умови придбання автомобіля вітчизняного виробництва. Такі умови є дискримінаційними по відношенню до власників іномарок, а тому будуть переглянуті.
 
Загалом зміни направлені на скасування нерівних умов для виробників автомобілів та імпортерів, що відповідає вимогам Європейського Союзу та Світової організації торгівлі. Крім того, у разі підписання договору про асоціацію з ЄС, планується скасувати підвищене мито на імпортні автомобілі.  
 
 
 
Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м.  Чернівцях

Поділитись новиною в соціальних мережах:

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Новини партнерів

RizVN Login



Нове в каталозі

Адвокатське об’єднання...
Назва: Адвокатське об’єднання "Юридична Компанія "ФОРТУНА"
Адреса: Головна 122-А
Веб студія Буковина.NET
Назва: Веб студія Буковина.NET
Адреса: Головна,59
ТОВ "Імперіал Груп...
Назва: ТОВ "Імперіал Груп Украіна"
Адреса: Вул. Обїзна, 12 (Західний ринок)
Центр прикладного права
Назва: Центр прикладного права
Адреса: вул. Садова, 131
Соляна шахта
Назва: Соляна шахта
Адреса: Проспект Незалежності, 109а
Детальніше