25/11/2009
Банер
Яндекс українізував головну сторінку і основні сервіси
12:31 19 лист..
Пошуковик Яндекс тепер працює і українською мовою. На головній сторінці сайту, yandex.ua, за бажанням користувачів можна вибрати українську чи російську версію.

Про це повідомляє компанія Яндекс.Україна.

Тим користувачам Уанету, які встановили браузер з українським інтерфейсом, Яндекс буде переважно показувати сторінки тією ж мовою. Вже працюють українською і основні служби порталу - наприклад, пошук, пошта, Директ і Каталог. Українські версії інших сервісів планується запустити пізніше.

Крім того, вже чотири роки всі геозалежні пошуково-інформаційні сервіси Яндекса працюють над поліпшенням українських версій. Так, пошук на yandex.ua віддає перевагу українським ресурсам. Наприклад, за запитом "президент" український Яндекс в першу чергу знайде сайт Віктора Ющенка, а російський - Дмитра Медведєва. На картах тринадцяти українських міст можна шукати назви міст і вулиць українською. У Яндекс.Новини - понад 300 українських ЗМІ, а на Яндекс.Маркеті – більш ніж 170 активно працюючих українських магазинів.

Щодня Яндекс відвідує понад 1,7 мільйона користувачів з України, повідомили в компанії.

"Чотири роки нашої присутності в Україні дозволили нам не просто постійно поліпшувати якість пошуку і локалізувати наші сервіси, а зробити для України окремий портал, - заявив Сергій Петренко, генеральний директор компанії Яндекс.Україна. - Ми хочемо будувати Уанет спільно з іншими українськими ресурсами і пропонуємо їм співпрацювати як в галузі технологій (віджетна програма, API Яндекс.Карт і т.д.), так і в розвитку рекламного ринку".

Нагадаємо, на початку поточного місяця Яндекс відкрив присвячений спалаху грипу в Україні сайт, на якому можна побачити карту захворюваності на грип в країні, отримати телефони гарячих ліній, а також прочитати інформацію про епідемії в новинах, блогах і на Twitter.

 

За матеріалами: Корреспондент

Останнє оновлення на 12:35 19 лист..
 
Матеріали по темі :

» Facebook буде наділяти профілі померлих користувачів особливим статусом

Facebook запроваджує особливий режим для профілів померлих користувачів. На прохання близьких і друзів сторінки покійних будуть...

» Google запустив новий сервіс

Google запустив сервіс Social Search, що дозволяє включати до результатів пошуку записи, зроблені друзями користувача з різних соціальних...

» Google запускає в Україні сервіс, який моніторить ситуацію з грипом

Сьогодні сервіс Google Flu Trends - Моніторинг грипу - став доступний в Україні. Це інструмент, що дозволяє практично в реальному часі...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Redtram