25/11/2009
Банер
Google представив свою операційну систему
07:52 20 лист..
Нова ОС розрахована на небкуки

Нова ОС розрахована на небкуки

Інтернет-гігант Google представив пробну версію власної операційної системи для комп'ютерів під назвою Chrome OS.Сістема, заснована на відкритому вихідному коді, спочатку буде націлюватися на використання в недорогих нетбуках - комп'ютерах, головним чином призначених для роботи в інтернеті.

У Chrome OS не буде звичних програм, що встановлюються на самому комп'ютері, всі додатки і документи будуть зберігатися на серверах Google і запускатися з веб-браузера.

Компанії випустила версію поки тільки для розробників програмного забезпечення.

У Google говорять, що перші комп'ютери з цією операційною системою з'являться на ринку до кінця 2010 року.
Як підкреслюють в Google, в основу Chrome покладені три принципи: швидкість, безпека і простота використання. На демонстраційному відео показано, що система завантажується всього за сім секунд. Крім того, розробники вже завершили роботу над файловим менеджером і рядом інших програмних додатків.

На рівні ядра Chrome підтримує технологію HTML5, що дозволяє системі одночасно працювати на "робочому столі" з веб-додатками і офлайновими рішеннями. Безпека нової операційної системи базується на так званій "браузерної" моделі, що відрізняється від загальноприйнятих підходів.

Розробники запевняють, що до моменту офіційного релізу Google запустить спеціально для Chrome декілька "хмарних сервісів", при використанні яких працювати з файлами можна не тільки за допомогою програм, встановлених на комп'ютері, але і в мережі --через браузер Крім того, система буде підтримувати всі існуючі комунікаційні формати і працювати з мультимедійними додатками.

Сама операційна система буде являти собою легку версію системи для малопотужних персональних комп'ютерів і ноутбуків. В основному вона розрахована на роботу в інтернеті. Пізніше Google планує створити і повновагих операційну систему, однак відбудеться це не раніше 2011 року
Раніше висловлювалися думки, що в сегменті нетбуків Chrome OS може серйозно похитнути позиції компанії Microsoft, яка 22 жовтня випустила нову версію своєї операційної системи Windows 7.

За даними моніторингових компаній, на сьогоднішній день Windows встановлена на більш ніж 90% таких комп'ютерів

 

За матеріалами: Корреспондент

Останнє оновлення на 09:33 20 лист..
 
Матеріали по темі :

» Google запустив новий сервіс

Google запустив сервіс Social Search, що дозволяє включати до результатів пошуку записи, зроблені друзями користувача з різних соціальних...

» Google запускає в Україні сервіс, який моніторить ситуацію з грипом

Сьогодні сервіс Google Flu Trends - Моніторинг грипу - став доступний в Україні. Це інструмент, що дозволяє практично в реальному часі...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Redtram