25/11/2009
Банер
Skype проданий за 2 мільярди доларів
13:12 20 лист..
Найбільший в світі інтернет-аукціон eBay завершив операцію з продажу 70%-ої частки в популярному сервісі інтернет-телефонії Skype групі інвесторів. Сума угоди склала приблизно 2,075 мільярда доларів.

Про це в п'ятницю, 20 листопада, повідомила прес-служба Skype.

За умовами операції, eBay, що базується в американському штаті Каліфорнія, зберігає за собою 30% в Skype, а також отримує приблизно 1,9 мільярда доларів грошовими коштами і 125 мільйонів доларів у вигляді боргових зобов'язань.

Крім того, компанії дістанеться вексель на 50 мільйонів доларів.

eBay розраховувала отримати за Skype не менше 2,75 мільярда доларів.

Покупцями сервісу інтернет-телефонії виступили група інвесторів, до якої входять приватний інвестфонд Silver Lake, корпорація Joltid Limited, а також венчурний фонд Andreessen Horowitz і інвесткомпанія Canada Pension Plan Investment Board.

Раніше в листопаді ЗМІ повідомили про те, що тоді ще потенційні покупці погодилися надати розробникам Skype значну частку в бізнесі, щоб покласти край розбіжностей з приводу володіння технологією, що лежить в основі сервісу онлайн-комунікації.

eBay придбав Skype в 2005 році, обійшовши в боротьбі за популярний сервіс двох інших претендентів - Google і Yahoo. Однак, на думку аналітиків, ця операція виявилася однією з найбільш невдалих у світовій технологічної галузі за останнє десятиліття. З урахуванням виплат засновникам компанії її ціна досягла 3,1 мільярда доларів.

Комп'ютерна програма Skype дозволяє користувачам безкоштовно дзвонити один одному через інтернет. Крім цього, у Skype є платна функція, що дозволяє дзвонити з комп'ютера на стаціонарні та мобільні телефони.

З 2005 року, коли налічувалося 53 млн користувачів Skype, ця цифра зросла до 405 млн. Разом з тим, більшість з них використовує цей інтернет-сервіс для безкоштовних дзвінків.
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Redtram