Get Adobe Flash player
Вибір редакції

На Львівщині оперативники управління по боротьбі з організованою злочинністю вийшли на слід учасників організованої злочинної групи, які тривалий час займалися на території області кваліфікованими грабежами та крадіжками з помешкань заможних громадян.

За словами в.о. начальника УБОЗ ГУМВС України у Львівській області Дениса Гусашвілі, двоє з учасників злочинної групи вже мають судимість, наразі спільники знаходяться під вартою.

-              Злочинне угрупування діяло за чітко розробленим планом нападу та відпрацьованими шляхами відходу. Чоловіки розподіляли роль кожного члена групи та ретельно вивчали спосіб життя своїх жертв, їх матеріальне становище, поведінку, зв`язки, перебування поза межами дому, тощо. Як правило, це були заможні родини, що мали приватні приміщення, розташовані в елітних районах міста, - зазначив Денис Гусашвілі.

Усі напади зловмисники скоювали у масках і зазвичай у денний час, коли хазяї були вдома відсутні. Цікавили непроханих гостей гроші, золоті прикраси та інші цінні речі.

Частину викрадених коштів чоловіки легалізували. Вони придбали автомобіль, який у подальшому використовували, як засіб пересування при вчиненні інших злочинів.

Крім того, у ході слідства під час обшуку за місцем мешкання одного з товаришів оперативники УБОЗ виявили та вилучили вогнепальну зброю – пістолет марки ТТ.

Нині кримінальне провадження відносно організованої злочинної групи з міжрегіональними зв’язками з обвинувальним актом за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину організованою групою), ч. 5 ст. 186 (Грабіж), ч. 5 ст. 185 (Крадіжка), ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України направлено до суду.

Спільникам загрожує позбавлення волі строком до тринадцяти років із конфіскацією майна.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

 



Источник: mvs.gov.ua
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

За серію крадіжок та грабежів учасникам ОЗГ загрожують тривалі терміни ув'язнення

10-06-2014, 17:02
Переглядів: 58
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player