Get Adobe Flash player
Колишня влада вдавалася до систематичних порушень прав людини, що призвело до масових акцій протесту, а також самоусунення колишнього Президента Віктора Януковича від виконання обов’язків. Про це констатував в.о. Генерального прокурора Олег Махніцький під час зустрічі із Комісаром Ради Європи з прав людини Нілом Муйжніексом.

На даний час, як наголосив очільник прокуратури, в українському суспільстві є підвищені очікування на ефективну роботу правоохоронних органів щодо розслідування злочинів, пов’язаних з подіями на Майдані. «Всі винні особи, причетні до скоєння цих злочинів, обов’язково будуть притягнуті до кримінальної відповідальності», - наголосив він.

Відповідаючи на запитання Ніла Муйжніекса щодо виникнення феномену «тітушок», в.о. Генерального прокурора повідомив, що «явище тітушок породила попередня влада». За його інформацією, в Україні поступово визрівали гострі соціальні протести, на противагу яким колишня влада вирішила зімітувати псевдопротестний рух, щоб дискредитувати народне невдоволення.

Схемою залучення так званих «тітушок» до придушення акцій протесту в Україні керував колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, заохочуючи їх матеріально. «Як правило, це були особи без роботи або ті, хто працював у бюджетній сфері під страхом звільнення. Але саме неприйнятне, що серед них були члени організованих злочинних угруповань», - наголосив Олег Махніцький.

Під час зустрічі також було обговорено проблему залучення потерпілих для участі у процесуальних діях під час розслідування подій на Майдані. По-перше це ускладнювалось тим, що поранених та доставлених у лікарні майданівців викрадали, і вони були змушені тікати або до місця свого проживання, або за кордон. Окрім того, у зв’язку із призначенням дуже великої кількості різних судово-медичних експертиз, експерти не встигають вчасно надавати висновки.

За словами присутнього на заході заступника Генерального прокурора Віталія Каська, вся озвучена під час зустрічі інформація, в тому числі і статистична, буде передана робочій групі міжнародних експертів при Раді Європи – органу, створеному спеціально для надання аналітичної допомоги у розслідуванні злочинів на Майдані.

Ніл Муйжніекс, зі свого боку, подякував за надану вичерпну інформацію та наголосив, що «зараз важливо повернути довіру громадян до прокуратури, в чому також може допомогти тісна взаємодія з представниками недержавних громадських організацій». Він також висловив сподівання, що залучення міжнародних експертів до розслідувань сприятиме їх наближенню до європейських стандартів».

Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Олег Махніцький: Колишня влада організувала псевдопротестний рух, залучивши на свою сторону загони «тітушок»

18-06-2014, 14:05
Переглядів: 134
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player