Get Adobe Flash player
Бойовики з терористичної організації "ДНР" захопили будівлю прокуратури міста Донецька для подальшого використання адмінприміщення у злочинній діяльності, що жодним чином не пов'язана з дотриманням законності.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 341 Кримінального кодексу України ( захоплення державних або громадських будівель чи споруд), яке перебуває на контролі прокурора області Миколи Франтовського.

За його інформацією під час захоплення бойовиками будівлі жоден працівник органів прокуратури не постраждав. Усі робочі матеріали та техніку вдалося своєчасно вивезти.
«Наголошую, жоден прокурор не пішов на перемовини з терористами і не зголосився на їх пропозиції про співпрацю, - заявив М. Франтовський. - Діям самозванців надано жорстку та принципову оцінку. Це умисна спроба дестабілізації ситуації у регіоні, спрямована на подальше поширення бандитизму і свавілля та загрожує безпеці мешканців області".

Як підкреслив керівник прокуратури Донеччини, нині робота прокуратури міста Донецька налагоджена поза приміщенням, захопленим терористами. Вживаються всі необхідні заходи для безпеки працівників, які на даний час виконують свої функціональні обов'язки у повному обсязі. Наразі тривають процесуальні та слідчі дії.

Як заявив Микола Франтовський, спроби озброєних бойовиків, які захопили прокуратуру міста, організувати так званий прийом громадян - це злочинна маніпуляція. Мешканці Донецька мають враховувати, що зазначені дії не мають жодних правових наслідків за чинним законодавством України.

Також, нагадуємо, що Генеральна прокуратура України здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно громадянина Росії Равіля Халікова за фактом створення терористичної організації.
У травні поточного року цей радикально налаштований громадянин, який брав участь у терористичній організації «ДНР», протидіяв діяльності органів державної влади України і місцевого самоврядування. Так, з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади він був призначений на посаду «Генерального прокурора ДНР».
Дії Р. Халікова кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.
Равіль Халіков є заступником керівника Міжрегіональної громадської організації "Мордовское землячество" (Росія), проживає в Москві.

Прес-служба Генеральної прокуратури України

Источник: www.gp.gov.ua
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Діям самопроголошених "прокурорів", які дестабілізували роботу прокуратури міста Донецька надано жорстку правову оцінку

18-06-2014, 14:05
Переглядів: 45
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player