Get Adobe Flash player

Заступник Генерального прокурора України Віталій Касько провів зустрічі з Виконавчим директором Європейської Бізнес Асоціації Ганною Дерев’янко, а також із Президентом Американської торгівельної палати в Україні Бернардом Кейсі.
Американська торгівельна палата в Україні та Європейська Бізнес Асоціація є неприбутковими об’єднаннями, до основних завдань яких належить представництво інтересів інвесторів у нашій державі, а також поліпшення інвестиційного клімату на українському ринку.
Забезпечення сприятливого інвестиційного клімату безпосередньо пов'язано з дотриманням вимог чинного законодавства, в тому числі й у бізнес-сфері.
Сторони зазначили, що покращення бізнес середовища, залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в українську економіку, стабільні, прозорі та справедливі правила ведення бізнесу в Україні сприятимуть розвитку національної економіки та інтеграції нашої держави до світового економічного співтовариства.
У ході зустрічі, серед іншого, розглянуто питання щодо захисту законних інтересів компаній-членів Асоціації, проти яких відкрито низку кримінальних проваджень.
Заступник Генерального прокурора Віталій Касько зауважив, що усі без винятку кримінальні провадження повинні відкриватися лише на законних підставах, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України. Наголосив на неприпустимості порушення так званих «замовних» кримінальних проваджень та завірив, що прокуратура зробить все для їх закриття і належної оцінки дій ініціаторів таких проваджень.
Крім того, сторони обговорили комплекс реформ, які впроваджуються в Україні. Особливу увагу приділено стану реформування у сфері юстиції, в тому числі органів прокуратури. Також у цьому контексті сторони констатували важливість створення нового слідчого органу, передбаченого чинним кримінальним-процесуальним закононодавством, а саме Державного бюро розслідувань.
Генеральна прокуратура України та Європейська Бізнес Асоціація розглянули можливість проведення спільних навчань своїх представників, зокрема, в таких сферах як інтелектуальна власність, кіберзлочинність, кримінальні провадження щодо юридичних осіб тощо.
Як наслідок, досягнуто домовленості про проведення подальших зустрічей з метою обговорення окреслених питань, зокрема захисту законних прав та інтересів іноземних інвесторів і сприяння передбаченими законом методами поліпшенню інвестиційного клімату в Україні.
Зустрічі пройшли в атмосфері доброзичливості та конструктивного діалогу.

  

 

 

 

 

 

 

 


Прес-служба Генеральної прокуратури України



Источник: www.gp.gov.ua
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Заступник Генерального прокурора України Віталій Касько провів зустрічі з представниками компаній-членів Європейської Бізнес Асоціації, а також Американської торгівельної палати в Україні

18-06-2014, 14:05
Переглядів: 75
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player