Get Adobe Flash player
Позиція ДАІ у цьому питанні однозначна: Державна автомобільна інспекція не повинна мати ніякого відношення безпосередньо до процедури проходження техогляду.



Начальник Департаменту ДАІ Анатолій Сіренко запевняє автолюбителів: повернення проходження процедури технічного огляду за старими схемами є абсолютно неприйнятним. Наскрізь корумпована процедура не наблизить, а навпаки тільки віддалить нас від Європи.



Водночас, потрібно розуміти: майбутнє підписання асоціації з ЄС автоматично означає приведення українського законодавства до європейського зразку. На території ж Євросоюзу на сьогодні діє директива №2009/40/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 6 травня 2009 року «Про перевірку технічного стану моторних транспортних засобів та їхніх причепів на придатність до експлуатування». Тому слідкувати та забезпечувати належний технічний стан свого авто доведеться в подальшому всім нам.



У той же час, є багато інших питань, що потребують законодавчих змін та приведення до європейських стандартів. За ініціативи очільника Державтоінспекції України було ініційовано проведення Загальнонаціонального Форуму безпеки дорожнього руху. У ньому візьмуть участь представники наукової спільноти, громадських організацій, автошкіл, галузі правознавства, а також  державних інституцій та профільних комітетів Верховної Ради.



Захід буде проходити в столиці, на базі Національного транспортного університету, 24 липня.    



Учасники Форуму запропонують до розгляду свої напрацювання щодо змін дорожнього законодавства, удосконалення системи безпеки дорожнього руху, підготовки майбутніх водіїв, профілактичної роботи, інформаційного та медичного забезпечення, а також щодо підвищення вимог до технічного стану транспортних засобів.



 



Прес-служба Департаменту



ДАІ МВС України





Источник: www.sai.gov.ua
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Державтоінспекція України не буде приймати участь у процедурі державного технічного огляду

18-06-2014, 19:53
Переглядів: 85
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player