Get Adobe Flash player
Російський політик, екс-депутат Держдуми Костянтин Боровий вважає, що весь сценарій подій, розгорнутий Кремлем навколо України, працює на досягнення єдиної мети - збереження Володимиром Путіним влади в Росії.

Про це він сказав в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ.

На його думку, ставки в цій ситуації весь час підвищуються, оскільки від існуючої російської влади і системи залежать доходи тисяч чиновників і бізнес-оточення президента. Для збереження влади вони можуть дійти навіть до загроз миру використовувати ядерну зброю. Тому повернути статус-кво стане можливим, на думку російського політика, тільки у випадку міжнародного трибуналу над російською владною верхівкою.

«У Путіна мета одна, і дуже проста: збереження влади в Росії. Заради цього все й робиться. Для цього в умовах, коли виникли якісь невдачі у зв'язку із захопленням Криму, з агресією проти України, підвищуються ставки. Бо якщо на будь-якому етапі зупинити цю гру на підвищення, можна втратити владу, можна втратити Росію. Підвищуючи ставки, Путін з одного боку відтягує цей момент, але з іншого боку, звичайно, підвищує власні ризики. Ризики втрати влади. Контролю над ситуацією в Росії, навколо Росії. Над ситуацією в найближчому оточенні », - заявив Боровий.

На його думку, Путін за час правління випробував безліч можливих сценаріїв збереження влади. «Путін не перший день при владі. Він прийшов в 2000-му році. Всі можливі способи контролю ситуації та оптимізації економіки випробувано », - зазначив він.

«Адже влада зберігається трохи для чогось незрозумілого. Вона зберігається і зміцнюється для того, щоб зміцнювалася створена Путіним вертикаль влади. Це божевільна корупція, на якій, власне, і побудована система управління в Росії, за допомогою якої якісь дивіденди від влади отримують не тільки люди з найближчого оточення, а й чиновники рівнем нижче: губернатори, префекти, супрефекти. Загалом, кожен чиновник отримує частину доходів від цього комерційного підприємства, яке називається Російську державу. Зруйнувати цю схему неможливо. Якщо вона зруйнується, то Путін втратить повний контроль над ситуацією в Росії », - вважає політик.

Як відзначає Боровий, економічна ситуація в Росії посилилася ще до анексії Криму, з оголошенням санкцій вона погіршилася ще більше, і тепер Кремль докладає величезні зусилля для того, щоб система не розсипалася, а ставки весь час підвищуються і призводять Путіна фактично в тупикову ситуацію.

«Сьогодні саме чиновники, люди, зацікавлені в збереженні цієї системи влади, підтримують працездатність системи. Це така пастка. З одного боку, необхідно реформувати економіку. Вже є дефіцит бюджету, навіть при 110 доларах за барель (а зараз вже 100 доларів барель коштує). Але якщо торкнути систему, вона може просто розсипатися. Загубиться контроль, загубиться керованість системи, і вона перестане працювати. Тому Путін, фактично, в тупиковій ситуації. І ця ситуація була до початку агресії в Україні. Після агресії, після початку захоплення Криму, агресії на Сході ситуація посилилася і в економіці, і в політичній системі. Для того, щоб підтримувати працездатність системи, тепер потрібні колосальні зусилля: пропагандистські, силові. І вони не дають необхідного результату. Саме тому завдання весь час розширюється. Те, що я свого часу назвав підвищенням ставок в грі, яку веде Путін, триває », - заявляє експерт.

«Мета у нього - на якомусь етапі виграти, отримати позитивні зміни. Але це неможливо. Тому ставки підвищуються і будуть підвищуватися, видимо, до рівня загрози ядерного конфлікту, що вже відбувається. В оточенні Путіна Рогозін уже про це говорить. Я думаю, що вся ця гра закінчиться, ймовірно, тільки коли Путін опиниться в міжнародному трибуналі. Як я бачу сьогоднішню ситуацію, це - єдиний вихід, єдиний спосіб зупинити цю команду авантюристів », - радить він.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Росія може дійти до використання ядерної зброї,- експерт

unnamed
6-08-2014, 22:19
Переглядів: 147
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player