Get Adobe Flash player
Папієв зустрівся з бюджетниками областіСьогодні, 31 січня, відбулась зустріч голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва з керівниками бюджетних установ краю. У її ході керівник виконавчої влади Буковини прокоментував усі позиції обласного бюджету, який розглядатиметься на позачерговій сесії обласної ради.

Спілкуючись із представниками засобів масової інформації, Михайло Папієв підкреслив, що зараз усі бюджетні установи регіону, оскільки бюджет області не прийнято, фінансуються у межах 1/12 показників минулого року і це, за його словами, не дозволяє здійснити перерахунок заробітних плат відповідно до запланованих збільшень. У середньому ця сума складає 110-130 гривень щомісяця на одну людину.

«З-поміж іншого, я хочу наголосити, що неприйняття обласного бюджету негативно відображається, в першу чергу, на соціально вразливих категоріях населення – пенсіонерах, інвалідах, дітях-сиротах – усіх, хто отримує ту чи іншу соціальну допомогу від держави», - сказав Михайло Папієв. Саме тому, вважає голова обласної державної адміністрації, депутатам обласної ради від усіх політичних сил необхідно знайти компромісний шлях вирішення цього питання, зібратись на позачергову сесію крайового парламенту якомога швидше та прийняти обласний бюджет.

Папієв зустрівся з бюджетниками області
Папієв зустрівся з бюджетниками області


На запитання журналістів щодо того, як він планує потрапити у захоплене опонентами приміщення обласної ради на сесію, Михайло Папієв сказав що депутати від опозиційних політичних сил повідомили, що йому, мовляв, не бажано приходити до будівлі обласної ради та обласної державної адміністрації, де розміщене його робоче місце, адже вони не несуть відповідальності за дії людей, які зараз розташувались у приміщенні. «Тут я хочу підкреслити, що я не лише керівник виконавчої влади краю, а й депутат обласної ради, якого обирали виборці й інтереси яких я представляю. Гадаю, політикам, які спромоглись захопити будівлю ОДА, варто це розтлумачити та пояснити громаді», - сказав Михайло Папієв.

Голова облдержадміністрації водночас вимагає письмову гарантію від керівників і активістів опозиційних сил, які захопили приміщення крайової влади і створили у не правовий спосіб непередбачений орган управління – народну раду – забезпечення здоров’я і життя депутатам обласної ради на час проведення сесії, а також зобов’язання не чинити тиск на них при прийнятті рішень.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Папієв зустрівся з бюджетниками області

31-01-2014, 13:39
Переглядів: 334
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player