Субота, 5 Жовтень 2013
10:10:56

В Чернівцях провели олімпійський урок

Олімпійський урок у п’ятикласників чернівецьких шкіл супроводжувався посмішками, захопленням та вигукуваннями, чиновникам - наганяєм від губернатора. 

З самого ранку перед облдержадміністрацією зібралися велосипедисти, вони чекали на те, щоб і чиновники долучилися до них, тобто пересіли з дорогих автівок на екологічний вид транспорту – велосипед і проїхалися до місця проведення олімпійського уроку для школярів – малого стадіону. Губернатор Буковини напередодні запропонував працівникам будинку з левами підтримати таку ініціативу, послухала його лише Оксана Денисюк, зазначимо прес-секретар голови ОДА. Тест для чиновництва не вдався.

Михайло Папієв, голова Чернівецької ОДА: «Ми ж можемо і по іншому, ми ж можемо і за наказами, за командою діяти, але я сьогодні хотів перевірити наскільки на демократичних засадах, добровільно можуть люди вийти і долучитися до спорту. Вийшло так, що з цього будинку тільки дві людини, тут я зроблю серйозні висновки, ви їх будете бачити і будете чути».

Не великим складом, зате з настроєм і компанією професійних вело-гонщиків Михайло Папієв і Оксана Денисюк поїхали вулицями міста до стадіону.

Велосипедисти до місця призначення на своїх роверах прибули швидше, аніж наша знімальна група на машині. З цього можна зробити висновки, що велосипед – це не лише спосіб тримати своє тіло та здоров’я в тонусі, а й швидше і якісніше пересуватися містом. До прикладу тринадцятирічний Андрій цю істину зрозумів набагато раніше, тепер замість громадського транспорту обирає власний велосипед. Зазначає, що це дуже круто, лише дороги наші не дуже пристосовані для цього, та й вело доріжок немає, але вже зник, що маємо, те маємо.

Андрій, велосипедист: «Це як воля, що хочеш, то робиш. На велосипеді я вже об’їхав все місто. Єдина проблема – це дороги, важко, бо ями великі, бруківка – це велосипед вбиває».

До вело доріжок, зазначив секретар міської ради Віталій Михайлішин, нам ще далеко, для початку потрібно всі тротуари у місті покращити й дороги полатати, коштів не вистачає. Але спорт і здоровий спосіб життя дітей підтримує, запевняє, що усіма силами робить все можливе, щоб підростаюче покоління, яке подалося і ще подасться в спорт нічого не потребувало.

Віталій Михайлішин, секретар Чернівецької міської ради: «здорові діти – це здорова нація. І я буду робити все для того, щоб у Чернівцях розвивалися спортивні школи, будемо робити ремонти, будемо додаткові кошти знаходити, бо від здорової нації залежить розвиток нашої держави».

На самому ж олімпійському уроці учні 5-их класів чернівецьких шкіл, гімназій та ліцеїв спостерігали за показовими виступами представників різних вдів спорту. Тут на стадіоні, і велосипедисти, і гімнастки, боксери, футболісти, волейболісти – абсолютно весь асортимент спортивного життя. Поспілкуватися з малечею, залучити їх до спорту прийшов і чемпіон Європи та світу з бігу на 1500м, учасник Олімпійських ігор, спортсмен Іван Гешко. Він запевняє, що такі уроки необхідні, таким чином діти можуть більше дізнатися про спорт та свою енергію направити в правильне русло, от би лиш організовували такі дійства частіше.

Іван Гешко, спортсмен: «Люба спортивна акція, яка пропагує здоровий спосіб життя вона повинна жити, повинна бути традиційною, бути ще частіше. Спорт – це є здоров’я, а здоров’я – це запорука усього успіху тієї чи іншої людини».

Окрім спостережень діти могли взяти участь у естафетах. Команди з навчальних закладів старанно виборювали собі перемогу, демонстрували свої здібності та підтримку, адже ті ж, хто сидів на трибунах, не просто сидів і дивився, а гучно та емоційно вболівав за свою команду.

Діти залишилися задоволеними і враженими. Кожен замислився над тим, який би спорт собі обрати, чи не стати би спортсменом у майбутньому.

-         «Спорт зміцнює наше здоров’я і мені він дуже подобається»

-         «Він може допомогти бути розумним і він допомагає захищати дівчат»

-         «Коли грають у футбол і ми виграємо, то це дуже класно»

-        «Багато дітей і вони дуже спортивні, займаються спортом вони молодці»

Генрієтта Беух. Телеканал "Чернівці".

Поділитись новиною в соціальних мережах:

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Новини партнерів

RizVN Login



Нове в каталозі

Адвокатське об’єднання...
Назва: Адвокатське об’єднання "Юридична Компанія "ФОРТУНА"
Адреса: Головна 122-А
Веб студія Буковина.NET
Назва: Веб студія Буковина.NET
Адреса: Головна,59
ТОВ "Імперіал Груп...
Назва: ТОВ "Імперіал Груп Украіна"
Адреса: Вул. Обїзна, 12 (Західний ринок)
Центр прикладного права
Назва: Центр прикладного права
Адреса: вул. Садова, 131
Соляна шахта
Назва: Соляна шахта
Адреса: Проспект Незалежності, 109а
Детальніше