Чернівецька область 4-та на Україні

Як повідомляє департамент економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, за підсумками рейтингової оцінки результатів діяльності Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій за січень-вересень 2013 року Чернівецька область увійшла в п’ятірку кращих та посіла 4 місце серед інших регіонів України. 
Порівняно з результатами першого півріччя цього року Буковина покращила свій рейтинг на 4 позиції.
 
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, аналіз здійснювався за 8-ми напрямами та 39-ма показниками, які відображають стан економічного розвитку, державних фінансів, споживчого ринку, населення та ринку праці, інвестиційного розвитку, житлово-комунального господарства, злочинності та захисту прав дитини.
 
Так, за напрямом «Державні фінанси» та «Рівень злочинності» область знаходиться на 5 місці, «Споживчий ринок» – на 7, «Житлово-комунальне господарство» – на 9, «Населення та ринок праці» – на 10, «Захист прав дитини» – на 12, «Економічний розвиток» й «Інвестиційна та інноваційна діяльність» – на 15 і 16 місцях відповідно. Область зайняла 1-5 місця за 10-ма показниками. Зокрема, в регіоні найвищий приріст доходів місцевих бюджетів - 14,3% та найвищий темп зменшення заборгованості з виплати заробітної плати – у 14,1 рази менше, і, як результат, частка заборгованості з виплати заробітної плати до фонду оплати праці склала 0,0 %.
Окрім цього, у Чернівецькій області найнижчий індекс споживчих цін – 95,9%, а це 1 місце, а також один із найнижчих темпів зростання заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування економічно активних платників – 109,9%, за цим показником регіон на 2 місці, йдеться у повідомленні.

Поділитись новиною в соціальних мережах:

Інші новини м.Чернівці та області за цією темою

Новини партнерів

RizVN Login