Get Adobe Flash player
Самопроголошеним «Голові Верховної Ради» та «Прем’єр – міністру» так званої «Донецької народної республіки» Д. Пушиліну та А. Бородаю повідомлено про підозру у створенні терористичної організації та вчиненні дій, спрямованих на повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, а також на зміну меж території і державного кордону України. Про це повідомив в.о. Генерального прокурора України Олег Махніцький.
Дії вказаних осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст.109 (вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (вчинення дій з метою зміни меж території або державного кордону) та ч. 1 ст.258 – 3 (створення терористичної організації, участь у ній, організаційне чи інше сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.
Встановлено, що протягом березня – травня 2014 року вказані особи здійснили цілеспрямовані дії, направлені на створення терористичної організації «Донецька народна республіка», діяльність якої полягала у вчиненні актів тероризму, залякуванні населення, вбивствах громадян та захопленні адміністративних споруд. Це, в свою чергу, призвело до дестабілізації суспільно – політичної ситуації як у регіоні, так і в державі в цілому.
2 травня 2014 року Д. Пушиліна оголошено в розшук, та за клопотанням прокуратури судом надано дозвіл на його затримання з метою розгляду питання щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Наразі аналогічне клопотання підготовлено стосовно А. Бородая.

Довідково:

Санкція ч. 1 ст. 109 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років;
санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років;
санкція ч. 1 ст.258-3 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Прес-служба Генеральної прокуратури України



Источник: www.gp.gov.ua
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Олег Махніцький: Самопроголошеним керівникам так званої «Донецької народної республіки» оголошено про підозру

10-06-2014, 17:13
Переглядів: 132
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player