Субота, 31 August 2013
15:22:06

Шалена швидкість, розвороти та аварії: Александров-ралі на Буковині (відео, фото)

Реви надпотужних моторів, їзда на великих швидкостях, що спостерігались теплого, сонячного суботнього дня - в неділю набрали неменш цікавих та захоплюючих відтінків. 
 
Пропонуємо ексклюзивні сюжети прямо із епіцентру подій.
 
Місцеві мешканці та гості краю мали можливість споглядати із безпечної дистанції за рухом швидких ралійних монстрів (в певних місцях були наявні загороджувальні стрічки, а також, за безпекою слідкували працівники МВС). Часом, операторам було вкрай важко спіймати потрібний момент та обрати найбільш точний ракурс зйомки, адже, автівки, справді, заходили в повороти дуже професійно та дуже швидко. Траплялось, що в зоні споглядання авто знаходилось тільки пару секунд.
 
Стартувала гонка о 9.00 ранку. Спершу по трасі проїхали два спеціальних автомобілі, що мали на меті перевірку дорожнього покритті та з'ясування відсутності перешкод для руху спортсменів.
 
 
Із самого початку змагань, неможливо було не помітити захоплення на обличчях глядачів, як і чоловіків - прихильникув дійсно чоловічого виду спорту, так і буковинок та малечі.
 
До останньої хвилини закінчення змагань точилися суперечки - хто ж стане переможцем?
 
Дуель лідерів передбачувано склалася між Олександром Салюком, який неодноразово довів у минулі роки свою швидкість на місцевих дорогах, та Валерієм Горбанем, учасником та призером Чемпіонату Світу з ралі. Тепер ж кожному з них довелося зіткнутися з серйозними випробуваннями: кому з протистоянням з боку суперників, а кому з несподіваними відмовами з боку техніки.
 
Протягом першої секції недільного дня Олександр Салюк, який у суботу випереджав суперників більш ніж на півхвилини, розгубив практично всю свою перевагу – коли настав час денного сервісу, з’ясувалося, що його розділяє з Валерієм Горбанем всього 10 секунд! А така різниця в часі з найсильнішим конкурентом виглядала вже досить хитко... Проте, друга секція ще більше розпалила атмосферу: Горбань виграє одну спецділянку, підбираючись до Салюка ближче, другу спецділянку... 
 
Проте, ця атака була відбита: той запас часу, який заробив Олександр в перший день, забезпечив йому перемогу на Александров Раллі з перевагою в 5,1 секунди! Зазначимо, що це перша перемога Салюка в цьому сезоні. Валерій Горбань став другим, а бронзу класу 2 завоював Микола Філіппов.
 
 
Після закінчення гонки гонщики спрямували своїх бойових коней до власних сервісних центрів, що разом із штабом "Александров ралі" знаходились в буковинському туристично-розважальному комплексі на березі озера "Аква-Плюс" (а, який позитив та емоції від споглядання знаних гонщиків та іх різнокольорових авто отримали буковинці, які там відпочивали!!!). 
Групи професіоналів, що супроводжували кожну із команд дійсно гідні похвали. Вони із близкавичною швидкістю та майстерністю «лікували» ралійні автомобілі, що потребували допомоги. 
 
Практично кожен із учасників зазначав про високий рівень організації змагань, високий рівень конкуренції спортсменів (далеко не дешевий вид спорту) та наявність цікавих та інколи небезпечних буковинських ралійних трас. Хтось тут побував вперше, а хтось вкотре повернувся на Буковину – проте, всі показали гідну боротьбу і надзвичайно цікаве видовище.
 

Поділитись новиною в соціальних мережах:

Залишити коментар

за допомогою соціальних мереж, або анонімно

Інші новини м.Чернівці та області за цією темою

Новини партнерів

RizVN Login



Нове в каталозі

Адвокатське об’єднання...
Назва: Адвокатське об’єднання "Юридична Компанія "ФОРТУНА"
Адреса: Головна 122-А
Веб студія Буковина.NET
Назва: Веб студія Буковина.NET
Адреса: Головна,59
ТОВ "Імперіал Груп...
Назва: ТОВ "Імперіал Груп Украіна"
Адреса: Вул. Обїзна, 12 (Західний ринок)
Центр прикладного права
Назва: Центр прикладного права
Адреса: вул. Садова, 131
Соляна шахта
Назва: Соляна шахта
Адреса: Проспект Незалежності, 109а
Детальніше

Реклама: |