Get Adobe Flash player
» » Іл-76 було збито в Луганську через "недбале ставлення до військової служби"
Іл-76 було збито в Луганську через "недбале ставлення до військової служби"
За даними ГПУ, посадові особи Збройних сил проігнорували інформацію про активізацію терористичної загрози. Відкрито кримінальну виробництво по статті "недбале ставлення до військової служби".

Генпрокуратура почала кримінальне провадження щодо посадових осіб Збройних сил України та оперативного штабу АТО через збитий під Луганськом літака Іл-76, в результаті чого загинули 49 військовослужбовців.

"Головним управлінням нагляду за додержанням законів у військовій сфері розпочате кримінальне провадження щодо посадових осіб Збройних сил України та оперативного штабу управління антитерористичною операцією Антитерористичного центру при СБУ, з вини яких 14 червня в Луганську загинули 49 військовослужбовців, знищений літак Іл-76, озброєння і військове майно ", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури в середу.

Встановлено, що 14 червня в 00.13 для забезпечення антитерористичної операції, яка проводиться в Донецькій і Луганській областях, з Дніпропетровська до Луганська вилетів військово-транспортний літак Іл-76, на борту якого перебували 40 військовослужбовців 25-ї повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу 25-ї окремої бригади військово-транспортної авіації.

"Як з'ясувалося, військові посадові особи Збройних сил України та оперативного штабу управління антитерористичною операцією проігнорували наявну інформацію про активізацію діяльності терористичних угрупувань поблизу аеропорту Луганська, а також наявному в їх озброєнні переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) і не вжили заходів щодо безпечної посадки літака в районі проведення антитерористичної операції ", - відзначили в прес-службі.

Близько 01.10 при заході на посадку в аеропорт Луганська на висоті 400 м Іл-76 був обстріляний невстановленими особами з ПЗРК і великокаліберного кулемета. В результаті літак загорівся і впав, загинули всі 49 військовослужбовців, що знаходилися на його борту, військове майно та техніка знищені.

"17 червня ці дані внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби), за що передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років" , - повідомили в ГПУ.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Іл-76 було збито в Луганську через "недбале ставлення до військової служби"

unnamed
18-06-2014, 15:07
Переглядів: 107
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player