Get Adobe Flash player
» » Біля українського кордону зафіксована 15-кілометрова колона російської військової техніки
Біля українського кордону зафіксована 15-кілометрова колона російської військової техніки
Росія продовжує накопичувати військову техніку поблизу українського кордону та перекидати оззброєння і чеченців в Крим.

Про це заявив спікер Інформаційно-аналітичного центру (ІАЦ) Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Володимир Чеповий.

"За даними ІАЦ РНБО, нині в прикордонних з Україною районах висунено чотири батальйонні тактичні групи: дві - від 7-ї та 76-ї повітряних дивізій і дві - від 56-ї штурмової десантної бригади та 19-ї окремої мотострілкової бригади", - сказав він.

При цьому він не виключив, що кількість військ на російсько-українському кордоні збільшуватиметься і надалі.

Крім того, 17 червня на автомобільній дорозі сполученням Москва-Київ поблизу російського міста Калуга було зафіксовано колону військової техніки Збройних сил РФ (БТР та важка гусенична техніка на платформах), яка стояла на узбіччі у напрямку Брянська. Протяжність цієї колони становила близько 15 км.

Останнім часом спостерігається також значне нарощування важкої військової бронетехніки, розширення військово-тактичних комплексів і військової інфраструктури на території Криму.

Зокрема, на територію півострова через Керченську протоку з боку Росії поромною переправою постачається значна кількість військової техніки, зокрема, танки, бронетранспортери, бойові машини тощо.

За даними Чепового, на півострові також спостерігається збільшення присутності чеченських бойовиків (за попередніми даними, бойовики з батальйону "Схід").
Чисельність кожного такого загону становить близько 60 людей. Загони дислокуються в Джанкої на території аеродрому військово-транспортної авіації.
Водночас, командир батальйону добровольців "Донбас" Семен Семенченко вважає такий хід Росії психологічним тиском та залякуванням.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Біля українського кордону зафіксована 15-кілометрова колона російської військової техніки

unnamed
18-06-2014, 15:21
Переглядів: 1006
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player