Get Adobe Flash player
Помічник Путіна висловився про майбутнью зустріч глави Росії та Петра Порошенка і статус України.

Порошенко на великій прес-конференції в Києві 25 вересня, відповідаючи на запитання преси про Путіна, повідомив, що наступна зустріч з президентом РФ відбудеться "через кілька тижнів в багатосторонньому форматі в Європі"

Помічник президента РФ Володимира Путіна Юрій Ушаков в п'ятницю прокоментував журналістам інформацію про можливу зустріч російського лідера з українським колегою Петром Порошенком і озвучив позицію Москви з приводу позаблокового статусу України.

За словами Ушакова, зустріч Путіна і Порошенко в Європі як в двосторонньому, так і в нормандському форматі, про можливість проведення якої раніше заявив глава української держави, не виключена.

"Ця тема обговорюється", - зазначив Юрій Ушаков, додавши, що можливість особистих контактів розглядається Володимиром Путіним і Петром Порошенко в ході телефонних розмов ", передає ИТАР-ТАСС. Проте конкретні терміни проведення зустрічі поки невідомі, уточнив помічник президента.

За словами Порошенка, на зустрічі йтиметься про реалізацію мирного плану на сході України. Раніше повідомлялося, що Путін візьме участь в саміті форуму "Азія - Європа" (АSEM), який пройде в італійському Мілані 16-17 жовтня. Ймовірно, саме в ході цього саміту він і зустрінеться з Порошенком.

Юрій Ушаков також підтвердив, що Путін, як повідомляла преса, направив керівництву ЄС і України листи з викладом позиції Росії про наслідки ратифікації угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Як відомо, два тижні тому після тристоронніх переговорів між представниками Росії, України та ЄС в Брюсселі вступ в силу угоди було відкладено на 15 місяців - з 1 листопада 2014 року на початок 2016 року.

Про позаблоковий статус України


Коментуючи можливість прийняття Києвом закону про відмову від позаблокового статусу України, помічник президента повідомив, що Росія як і раніше підтримує саме такий статус сусідньої країни, передає "Інтерфакс".

Напередодні президент України Петро Порошенко доручив кабінету міністрів розробити законопроект про відмову від позаблокового статусу країни. Як стало відомо, на наступному пленарному засіданні 14 жовтня Верховна рада розгляне цей документ.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Коли закінчиться війна в Україні? Варіант №1: в другій половині жовтня

26-09-2014, 22:52
Переглядів: 1534
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player