Статті

Всі новини технологій

avto_porshe

Где лучше покупать запчасти для иномарок

            Автозапчасти на сегодняшний момент – это вовсе не дефицит. Они уже давно как не представляют собой нечто экзотическое. Но, тем не менее, приобретать запасные детали для автомобиля лучше у проверенной компании автозапчастей. Почему стоит поступать именно так? Дело в том, что предприимчивый продавец своему постоянному клиенту делает скидки, а также у него нет причин продавать некачественные детали, так как в его же интересах сделать все необходимое для того, чтоб покупатель пришел повторно.

poker

Как правильно выбрать сайт для игры в покер?

Людям всегда хочется чем-то разнообразить свои серые будни, полные различных забот. И для того, чтобы отвлечься, мы выбираем такие способы, которые дают возможность отдохнуть.

elektrozamok

Как защитить свой дом во время отпуска?

Наверное, мало кто откажется от возможности отдохнуть, если ему подвернется такой случай. А уже если случаю предстоит быть на море, то тем более, отказываться просто грех. Так вот, планы давно сложены, отпуск уже начался, а чемоданы ждут своего часа и увлекательные путешествия просто завораживают своей интрижкой, душа уже давно покинула стены родной квартиры и еще до отпуска загорала где-то на песке или бродила по просторам гор. 

odegda

На что обратить внимание при покупке одежды в интернете?

Когда мы знакомимся с человеком, то почему-то всегда поначалу обращаем внимание на аккуратность и опрятность его внешнего вида. Мы хотим общаться только с опрятными людьми, которые умеют красиво и со вкусом одеваться. Теперь и славянские женщины полюбили заниматься шопингом.

zapravka1

Дизель или бензин: что выбрать покупая новую машину?

Пришло время совершить важную и дорогостоящую покупку – машину. Этот четырехколесный друг стал практически незаменим, в жизненных ситуациях, ведь без него мы практически никуда не выберемся. Ну вот, представьте ситуацию, пришли вы в салон, а там на вас смотрит множество автомобилей, и вы уже растерялись,  какой из них выбрать. Но когда вы начнете присматриваться к ценам, то удивитесь еще больше.

Військові вперше випробували самонавідну кулю

Довжина керованої кулі складає трохи більше 10 сантиметрів. Її центр ваги зміщений вперед, так що летить вона подібно дротику дартс. 
Поки снаряд, що наводяться на ціль за допомогою лазерного підсвічування, - це робочий прототип. Він не готовий надійти на озброєння, але показує принципове здійснення складного задуму. 

 Зазначимо, що на сьогоднішній день, навіть, розетки і виключателі також облаштовані різними технологіями, які роблять наше життя простішим і приємнішим в їх використанні. Інша справа із більш серйозними розробками.  Здається, Пентагон все ж отримає в своє розпорядження давно запитуване технічне диво. Інженери з національної лабораторії Сандія створили підкаліберну кулю для гладкоствольної ручної зброї. 
 
Снаряд цей оснащений оптичним сенсором в носі, вбудованими електронікою, батарейкою і електромагнітними актуаторами, які керують тонким опірінням. За оцінкою авторів проекту, така куля може застосовуватися для прицільної стрільби на дистанцію до двох кілометрів. 
 
Комп'ютерна симуляція, що враховує реальні умови стрільби, показала, що звичайна куля при польоті на кілометр може ухилитися від мети на 9 метрів, а керована по лазерному променю - тільки на 0,2 м. Втім, в реальних тестах до прицільної стрільби справа ще не дійшла. 
 
У серії дослідів дослідники перевіряли, як начинка кулі витримує величезне прискорення при пострілі, 
розповідає New Scientist. 
 
Для цього в денце снаряда вбудували світлодіод, який горить, тільки поки пристрій залишається в цілості й схоронності. Польові випробування показали, що прототип відправляється в рейс без ушкоджень. 
 
Цікаво, що інтеграція апаратури наведення навіть в малокаліберний снаряд ще кілька років тому представлялася непростим завданням. Особливо багато запитань викликало обертання в польоті. 
 
Щоб спростити завдання управління, а отже, полегшити бортову електроніку, творці суперкулі відмовилися від нарізної зброї і, відповідно, стабілізації снаряда обертанням. 
 
Правда, оперена електронна куля таки обертається в польоті, але з темпом всього в декілька оборотів в секунду, що на два-три порядки повільніше, ніж швидкість обертання гвинтівкових куль. 
 
Між тим електроніка, вбудована в нову «стрілу», підправляє її політ з частотою 30 разів на секунду. Цього повинно бути достатньо для наведення на ціль. 
  
Патент на керовану кулю вказує, що розробка націлена на зброю калібру 0.50 (12,7 мм). 300 - патрон, 250 - гільза, 100 - куля, 200 - скидається після пострілу оболонка, яка при проходженні стовбура захищає електронну стрілу і забезпечує стримування порохових газів. 
Поки випробувачі розганяли свою кулю до 732 метрів в секунду, але американці стверджують, що швидкість можна буде підвищити. 
 
Крім тесту на повітрі інженери і вчені провели випробування в приміщенні. Політ снаряда зняли на високошвидкісне відео. 
 
Відео показало, що відразу після вильоту зі ствола куля починає розгойдуватися з боку в бік, але незабаром заспокоюється. Так що при стрільбі на великі відстані точність влучення не повинна постраждати. 
 
Більше того, стверджують розробники, точність може навіть зростати в міру збільшення дальності, адже тоді з'являється більше часу для корекції траєкторії. 
 
Зараз лабораторія шукає партнера, щоб завершити тестування і доведення керованої кулі і вивести її на ринок. Передбачувані покупці, крім військових, це, звичайно поліція, а ще, може бути, і цивільні особи, хоча в останньому випадку законодавцям варто добре подумати, чи дозволяти таке використання убивчої розробки.
internetBig

Как найти нужное предприятие в интернете?

Каждый день мы нуждаемся в чьей-нибудь помощи. Сегодня у нас ломаются замки. Завтра заклинивает дверь, а через пару дней нам нужно сделать перевод важных документов. Для этого нужно воспользоваться услугами определенных фирм. Но и это иногда составляет проблему, суть которой в том, что мы просто не знаем, к кому нам обратиться по данному вопросу. И вот. Помощником и верным другом в этом нам может стать интернет.

Цього року виходить нова операційна система від Microsoft

2012-й напевно принесе масу високотехнологічних сюрпризів. Але про деякі новинки дещо вже відомо заздалегідь. Однією із головних хайтек-речей нового року, майбутнім об'єктом пристрасті гаджетоманов і простих споживачів є Windows 8.

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase